Якщо ви або ваші рідні опинилися в прірві залежностей від алкоголю чи наркотиків, звертайтеся до Міжнародної Антинаркотичної Асоціації в Чернівцях, в реабілітаційних центрах якої вам буде надано дійсну та ефективну допомогу.

Чому стає більше алкозалежних?

Алкоголізм набуває нових обертів і затягує у своє «болото» людей різних соціальних верств і молодь. Дозволеність вживання в незалежності від часу доби, різноманітні крамнички, які пропонують алкогольні напої і продають їх не зважаючи на вік – стають чинником поширеного розвитку алкоголізму. І Чернівці не стали виключенням. Часто можна бачити як на вулиці п’ють пиво, слабоалкогольні напої, вино і ін. Наступає залежність, яка може з’явитися, як у дорослих, так і у підлітків. І це необов’язково спадковість або оточення. Вживання алкоголю, як шлях піти від реальності, отримувати сумнівне задоволення і данина традиціям, які важким баластом передаються з покоління до покоління.

На сьогоднішній час проблема алкоголізму реально стає загрозою і для наших дітей. Вони бачать страшний приклад і повторюють його у своєму житті. Наступає алкоголізм, який є непросто залежністю, а тяжкою хворобою, потребуючі лікування алкоголізму в Чернівцях, як і в других містах України. Чи виліковна хвороба, чи можна самотужки її перебороти її, чи обов’язково звертатися до фахівців? На ці питання дає відповідь Міжнародна Антинаркотична Асоціація, філії якої в Чернівцях представлені реабілітаційними центрами.

Як лікують алкоголізм в МАА (Чернівці)?

Міжнародна Антинаркотична Асоціація її фахівці розробили унікальну методику, яка стала основою для лікування для алкозалежних. Вона включає в собі дії, яки направлені на подолання залежності і повертання до соціуму. Лікування охоплює слідуючи етапи:

  1. Медикаментозна допомога. На цьому етапі хворим пропонують виведення продуктів розкладу алкоголю із організму, проводять детоксикацію, надають консультації психологів та психотерапевтів. При наявності нищівного впливу на органи та системи організму надається лікування супутніх хвороб для печінки, серця та других органів. При медикаментозному лікування проводяться процедури зняття абстинентного синдрому і кодування.
  2. Реабілітація. Це довгий шлях, який містить у собі цілий комплекс заходів, що направлені на повернення алкозалежного до соціуму. Це колективні та індивідуальні консультації, заняття в групах та індивідуально с психологами та терапевтами, самостійне виконування завдань, працетерапія. Але основним компонентом реабілітації є програма «12 кроків», яка вчить пацієнта жити по-новому, думати адекватно, проводити вільний час без алкогольних напоїв. Вона вчить переосмислити своє життя і знайти шлях до щасливого майбутнього.

Хворий на алкоголізм проходить лікування в центрі анонімно, а інформація про нього закрита для інших.

Почніть нове життя і назавжди позбудьтеся проблеми! Прийміть до уваги, що зволікання приводить необоротних наслідків!