Норі

Один з основних інгредієнтів ролів — норі, є досить вигідним для бізнесу продуктом. Сьогодні ринок наповнений водоростями не тільки з Японії, але і Кореї. Тільки в Японії вони щороку приносять близько 2 млрд доларів. Для продажу сушеної водорості потрібні мінімальні вкладення, а популярність продукту обумовлена ​​його багатим складом, який включає у себе корисні вітаміни, мінерали навіть у сушеному вигляді.

Що таке норі?

Кожен бачить цей продукт по-своєму. Хтось знає, що це листи для формування суші, а хтось вважає їх незрозумілими листами, які завжди трапляються на очі в магазинах. Насправді це водорості роду Порфирій, які ростуть у морській воді і вживаються в їжу. Якийсь час назад їх збирали на узбережжях, але сучасні технології дають можливість вирощувати на спеціальних аграрних підприємствах.

Варто зазначити, що використання ручної праці зведено до мінімуму, так як подрібнення, формування та пресування листів виконуються в автоматичному режимі. Фактично аркуші не висушуються в традиційному розумінні, тому що волога з них виходить під пресом.

Норі у приготуванні їжі

Листи мають специфічний смак. У подрібненому вигляді їх можна використовувати як універсальну приправу до різних страв: супів, салатів, закусок і інших страв. Затребувані норі й у готуванні ролів. Майстри KILOGRAMM SUSHI PROJECT у Кременчуку створюють надзвичайно смачні суші та роли з ними (https://kilogramm.com.ua/kremenchuk/).

Універсальність продукту полягає в тому, що ці водорості можна піддавати будь-яким видам обробки: варити, смажити, тушкувати тощо. Деякі люблять їх у вигляді пластин і просто нарізають і вживають в їжу.

Користь норі

Ці водорості, як і багато інших, багаті на вітаміни та мінерали. У норі зафіксовано великий вміст натрію, цинку, йоду, заліза, селену, марганцю, кальцію. При цьому немає вуглеводів і жирів, що робить їх справжніми ласощами для тих, хто стежить за харчуванням і фігурою.

Що можна приготувати з норі?

Найпопулярнішими стравами, в яких використовуються цей продукт, є суші і роли. Сухі листи потрібні для загортання всіляких начинок. Кухарі Кілограм Суші Проджект застосовують ці водорості у багатьох рецептах, що дозволяє їм зробити роли в Кременчуку не тільки дуже смачними, а й корисними (https://kilogramm.com.ua/kremenchuk/rolli/).

Однак норі можна зустріти і в інших стравах:

Чіпси якийсь час можна було приготувати тільки самостійно, але тепер їх можна купити в магазині. Листи, попередньо оброблені маслом і спеціями, висушуються в духовій шафі. Запікаються всього кілька хвилин — і відразу готові до вживання.

Бульйон з норі виходить шляхом заварювання листів гарячою водою. Залиште бульйон близько 10 хвилин, після чого він готовий до вживання. Його можна пити як самостійну страву або ж додати в рідину улюблені інгредієнти. Вийде повноцінний суп.

Для супу можна нарізати норі тонкими смужками і відварити. У цьому виді водорості стають повноцінною заміною локшині. Якщо ви додасте їх у першу страву, то досягнете унікального аромату і неперевершеного смаку.

Норі додають приправою в різні гарніри — крупи, пюре, омлети, пасти. Попередньо листи необхідно подрібнити.

Основні страви також можна доповнити подрібненими норі й отримати пікантний смак. Водорості настільки універсальні, що для деяких можуть замінити сіль. Це зробить їх вкрай корисними.

Норі — ідеальна основа для салату. До них можна додавати улюблені інгредієнти та заправляти маслом. Водорості, свіжі огірки, зерна кунжуту і масло — простий рецепт смачного салату. Можна поєднувати їх з помідорами чері, базиліком, кольоровою відвареною капустою, квасолею. Для цього салату можна приготувати соус на базі соєвого з додаванням солі, перцю і масла.

Закуски з норі привабливі і унікальні. Навіть найпростіші канапе і міні-бутербродики, загорнуті у такий листочок, заграють новими фарбами і будуть оригінально виглядати при подачі. Використовуйте помідори, огірки, крабове м’ясо, варені яйця, паштет та інші інгредієнти, які вам подобаються. Паштет не варто загортати в норі, треба просто покласти на нього лист водорості.