Схуднути в досить короткий термін можна за допомогою дієти. Однак не всі їх варто відчувати не собі, адже екстремальне голодування навряд чи принесе вам ті результати, на які ви розраховуєте. Щоб позбутися зайвих кілограмів і при цьому не завдати шкоди організму, потрібно вибирати дієту дуже обережно.

Жінки сідають на дієти з метою знайти фігуру своєї мрії, оскільки це найкоротший шлях до схуднення. У хвилини розпачу або розглядаючи себе в дзеркалі, мало хто з представниць прекрасної статі замислюється над тим, що в першу чергу потрібно подумати про своє здоров’я. У справу йдуть експрес-дієти, суворе обмеження себе в їжі. Звісно, організм скидає зайві кілограми. Однак втрачається не ненависний жінками жир, якого потрібно позбавлятися насправді. Йде рідина, така необхідна людині для здоров’я.
Найбільш наполегливим дійсно виходить скинути небажані кілограми завдяки такому способу життя. Однак неправильний підхід до схуднення може спричинити проблеми зі здоров’ям. Частий головний біль – один із найнешкідливіших наслідків, до яких може призвести неправильне схуднення.

Найрозумнішим вчинком з вашого боку буде похід до дієтолога. Фахівець допоможе підібрати варіант харчування, який допоможе саме вам. Звертаючись до професіонала, ви будете впевнені, що харчуючись за розробленим ним меню, ви точно не завдаєте шкоди організму. Головне – довіряти лікарю та дотримуватись усіх рекомендацій, не інтерпретуючи їх по-своєму.

Якщо похід до дієтологи неможливий з будь-яких причин, можете спробувати вибрати дієту самостійно. Однією з найбезпечніших дієт вважається та, коли потрібно вважати калорійність продуктів, що вживаються в їжу. Добова норма калорій для дорослої людини становить 2500. Щоб схуднути, потрібно вживати не більше 1500 ккал. Заведіть кухонні ваги, вони допоможуть вам підрахувати калорійність вашого добового раціону.

Також можете спробувати харчуватися дієтою під назвою «Система мінус 60». Її суть полягає в тому, що ви можете вживати в їжу все, що завгодно до 12 години дня, обмежуючи себе в деяких продуктах у другій половині доби. Ці дві дієти мають одну загальну якість – не існує якихось обмежень у конкретних продуктах. І це правильно, адже вашому організму потрібна безліч вітамінів, білки, жири та вуглеводи. А значить, меню має бути різноманітним навіть коли ви худнете. Звичайно, на нешкідливих дієтах ви навряд чи схуднете за тиждень чи два. Але краще почекати якийсь час і залишитися при цьому здоровою людиною.