Зараз саме той час, коли дуже хочеться з’їсти щось дуже ситне або солодке, щось дуже смачне і тепле, наприклад, пиріг, але в той же час далі товстіти вже немає ні сил, ні нахабства.

Новорічні свята відгодували прекрасну половину людства та подарували нам зайві 3-5 кг, постійна холодина на вулиці та бажання зігрітися змушують нас налягати на калорійні продукти і це дає нам ще кілька зайвих кілограмів. Ну, а вільний і багатошаровий, як люблять говорити наші дизайнери, одяг взимку – футболка, светр, куртка, пуховик і шарф зверху, приховує до часу округлі боки.

Я все розумію, чесне слово, і що все-таки колись прийде весна, і що ми знову будемо носити легкі сукні, і що не можна від’їдатися за зиму як борсук, але зараз реально хочеться їсти! І тоді до нас на допомогу приходять рецепти пирогів для схуднення. Їх і їсти можна, і вага набирати при цьому не треба.

Пиріг без борошна
Для приготування дієтичного пирога без борошна, всього 100 ккал на 100 г, нам знадобиться:

– 4-5 шт. консервованих персиків;
– яйце;
– 1/2 л нежирного кефіру;
– 4 ст. ложки вівсяних пластівців;
– 5 ст. ложок манної крупи;
– сода на кінчику ножа
– трохи кориці та будь-які сухофрукти, близько 50 г.

Спосіб приготування:

У глибокий посуд вилити кефір, додати соду. Яйце збити виделкою, додати до кефіру, потім висипати манну крупу, вівсяні пластівці і добре перемішати. У цей час сухофрукти ретельно вимити, залити окропом та дати настоятися близько 15 хвилин.

Консервовані персики нарізати невеликими шматочками, потім викласти на дно силіконової форми, у якій випікатиметься наш пиріг. Набряклі сухофрукти нарізати шматочками, висипати їх поруч із персиками. За цей час манка набухне і тісто вийде готовим до подальшого застосування, тому його вже можна виливати у силіконову форму.

Пиріг випікати близько 40 хвилин|мінути| при 190 С, перевірити готовність дерев’яною шпажкою. Виймати з форми і подавати до столу пиріг можна лише тоді, коли пиріг охолоне до кімнатної температури.

Яблучний пиріг
Виходить, щось типу шарлотки, але втричі менш калорійне (130 ккал на 100 г) і дуже смачно.

Для приготування дієтичного яблучного пирога нам знадобиться:

– 500 г яблук солодких сортів;
– 300 г вівсяних пластівців;
– 2 яйця;
– 200 мл столового йогурту;
– 3-4 ст. ложки меду.

Спосіб приготування:

Яблука очистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками, додати|добавляти| 2 ст. ложки меду, збити блендером до утворення фруктового пюре. Потім додати в пюре йогурт, вівсяні пластівці, яйця і перемішати знову до утворення однорідної маси. Дати тесту настоятися близько 15 хвилин, а потім викласти в силіконову форму.

Випікати в духовці не менше 30 хвилин при 200 С, перевірити готовність дерев’яною шпажкою. Поки готовий пиріг остигає, підігріти мед на водяній бані і нанести його на поверхню пирога. Подавати на стіл пиріг кімнатної температури.

Сирний пиріг
Дуже смачний пиріг, який може стати для вас улюбленими ласощами, такими, якими він став особисто для мене. Я просто обожнюю цей пиріг і готую його завжди, як тільки у мене з’являється вільна хвилинка.

Для приготування сирного пирога (200 ккл на 100 г) нам знадобиться:

– 200 г пшеничного борошна;
– 200 г нежирного сиру;
– 2 яйця;
– 5 ст. ложок цукру;
– 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом;
– трохи води та цедра одного апельсина.

Спосіб приготування:

Апельсин ретельно промити гарячою водою, обдати окропом, натерти цедру на дрібній тертці. Збити яйця з|із| цукровим піском (3 ст. ложки) до утворення міцної піни, обережно додати|добавляти| погашену соду, муку|борошно| і добре перемішати. У сир додати цедру одного лимона, цукровий пісок, що залишився, 3 ст. ложки води та ретельно перемішати до утворення однорідної маси.

У попередньо підготовлену форму спочатку викласти тісто, потім зверху на нього начинку з сиру. Запікати в духовці не менше 40 хвилин при 190 С, перевірити готовність дерев’яною шпажкою. Подавати до столу кімнатної температури.