Рис є дуже поживним і корисним продуктом, який має ще й сильний очисний ефект. Саме тому його часто включають в меню дієт. Але є і чисто рисові дієти, однією з яких є дієта «Скло рису». Вона допомагає за короткий проміжок часу оздоровити організм і позбутися зайвих кілограмів.

Даний метод схуднення є дуже жорстким і важким для виконання варіантом, тому дотримуватися його більше 3 днів і повертатися до нього частіше, ніж 1 раз на 10 днів, не рекомендується. Ця дієта чудово підходить для тих, хто хоче за короткий час позбутися максимальної кількості зайвої ваги.
Добовий раціон на цій дієті складається з однієї склянки відвареного рису, який потрібно їсти невеликими порціями протягом дня або з’їсти за один раз.

Якщо буде дуже складно впоратися з почуттям голоду, яке виникає за такого режиму харчування, можете дозволити собі урізноманітнити раціон 2-3 зеленими яблуками. Якщо і це не допоможе, тоді краще відмовтеся від цієї дієти і виберіть інший, менш жорсткий режим харчування.

На час дієти «Стакан рису» категорично заборонено займатися фізичними навантаженнями, вживати алкогольні та газовані напої.

А ось питво чистої негазованої води необхідне для виведення солей з організму та попередження їхнього відкладення в іншому місці. Дозволено також пити зелений чи червоний чай. Але щоб рис зміг виконати свою очищувальну функцію, пити потрібно не раніше ніж через 2 години після їжі.

Плюси дієти «Склянка рису»: висока ефективність, швидка втрата ваги та оздоровлення організму, завдяки виведенню з нього шлаків та солей.

Мінус дієти «Склянка рису» полягає в тому, що вона є стресом для організму, і сідати на неї, не звернувшись за консультацією до лікаря, не слід, особливо якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Для цієї дієти віддайте перевагу краще неочищеному рису, оскільки він містить велику кількість вітамінів групи В.

І, нарешті, після виходу з дієти обов’язково пропийте курс калію, щоб в організмі не утворився недолік цього життєво важливого компонента.