Рецептів приготування свинини дуже багато. Свинина тушкована з овочами – дуже незвичайна і смачна страва, для приготування якої не потрібно мати особливі кулінарні навички.
Вам знадобиться
Свинина 500 г
Баклажан 300 г
Кабачок 300 г
Помідор 2 шт.
Печериці 300 г
Морква 2 шт.
Цибуля 2 шт.
Болгарський перець 1 шт.
Часник
Зелень (кріп
петрушка)
Сіль
Лавровий лист
Перець горошком

1
Якщо свинина заморожена, потрібно розморозити її, перш ніж почати готувати.

2
Очистити баклажан від шкірки. Нарізати на кубики, посолити і відставити на 30 хв.

3
Свинину промити проточною водою і порізати брусочками. Викласти м’ясо на сковороду з розігрітою олією.

4
Почистити цибулю і нарізати її півкільцями. Додати цибулю до свинини та обсмажувати на невеликому вогні 10-15 хв.

5
Почистити моркву та натерти на дрібній тертці. Якщо терки немає, порізати моркву тонкою соломкою. Додати моркву в сковороду до м’яса та цибулі та гасити 5-7 хв.

6
Почистити кабачок і нарізати кубиками. Баклажан промити в холодній проточній воді. Додати кабачок та баклажан у сковороду. Гасити ще 15 хв.

7
Порізати гриби скибочками. Порізати помідор та болгарський перець кубиками. Додати помідор, гриби та перець у сковороду до м’яса з овочами. Гасити 10 хв.

8
Порізати дрібно часник. Порізати кріп та петрушку. Додати часник та зелень у сковороду. Посолити та поперчити. Додати лавровий лист. Гасити ще 5 хв.

Зверніть увагу
Якщо кабачок молодий та невеликого розміру, можна не чистити його від шкірки, досить просто помити. Якщо кабачок великого розміру, крім шкірки необхідно ще очистити його від насіння.
М’ясо слід мити одним великим шматком, інакше можна вимити весь сік.

Корисні поради
При термічній обробці овочі повинні виділити достатню кількість соку. Якщо соку виділилося замало, потрібно додати води.
Сковороду краще брати велику, з високими бортами, так легше буде перемішувати овочі.
Помідор, як і багато інших овочів, можна заготовляти з літа. Для цього необхідно порізати великими кубиками помідор, розділити на порції і заморозити. Якщо при готуванні використовуєте заморожений помідор, заздалегідь розморожувати його не потрібно, достатньо покласти його в сковороду за 10-15 хв. до готовності страви.