Скраб для тіла – це унікальний засіб, після використання якого шкіра стає ніжною та бархатистою. Вона буквально дихає здоров’ям та життєвою енергією. Скраб – нескладна процедура, тому приготувати скраб будинку і влаштувати спа-салон у власній ванній не складе труднощів. Для приготування скрабу в домашніх умовах достатньо простих та доступних продуктів.

Скраби на основі кави
Кава – відмінний підбадьорливий напій. Але, крім своїх смакових якостей, кава може стати гарною основою для приготування скрабу в домашніх умовах. Для кавового скрабу використовують спитий напій, тобто гуща, яка залишилася після вашого сніданку. Таким чином каву можна використовувати вранці та ввечері. Під час сніданку ви п’єте чашку свіжозавареного напою, а після вечері (або замість нього) ви омолоджуєте своє тіло за допомогою ароматного скрабу. Кавовий скраб тонізує тіло, очищує шкіру, розкриває пори, покращує циркуляцію крові, розгладжує зморшки. Крім того, саме кава має антицелюлітний ефект і часто використовується для боротьби з цією проблемою.

Найпопулярніший рецепт приготування скрабу з кави – це гуща від звареної кави, змішана з вершками або нерафінованим олією. Скраб потрібно наносити на вологу шкіру рухами, що масажують. Засіб залишають на тілі на 10 хвилин, а потім змивають прохолодною водою.

Також у каву можна додати сметану, мед та оливкову олію. Подібний скраб відмінно зволожує та живить шкіру. А чарівний аромат підвищує настрій.

Для того щоб аромат і відчуття були ще приємнішими, до складу скрабу можна додати кілька крапель улюбленої ефірної олії.

Зверніть увагу, що будь-який скраб можна використовувати не частіше ніж один раз на тиждень.
Скраби на основі фруктів
Фруктові скраби підійдуть усім шанувальникам цитрусових. Подібний скраб видаляє відмерлі клітини, а також злегка відбілює шкіру завдяки фруктовим кислотам. Вітаміни, які містяться в цитрусових, глибоко зволожують та живлять шкіру.

Для приготування скрабу із фруктів необхідно використовувати тільки свіжий сік. У цьому випадку пакетовані соки не підійдуть.
Для того, щоб приготувати фруктовий скраб, візьміть 2 чайні ложки солі. До речі, сіль є чудовою основою для скрабу, приготовленого в домашніх умовах. Ще вам знадобиться 1 столова ложка апельсинового або лимонного соку, 1 чайна ложка молока та 1 чайна ложка борошна.

Скраби, приготовлені в домашніх умовах, нічим не поступаються готовим, які продаються в магазинах та використовуються у спа-салонах. Тому сміливо робіть скраби та насолоджуйтесь ними, не виходячи з дому.