Інтимна зона – найбільша, мабуть, чутлива область жіночого тіла. А значить, і доглядати «зону бікіні» потрібно максимально обережно. Сьогодні більшість салонів краси пропонує дівчатам цю пікантну послугу. Багато хто з клієнток, одного разу зробивши депіляцію, вже не можуть обійтися без процедури видалення небажаного волосся.

Фахівці кажуть, що зробити депіляцію в зоні бікіні самостійно дуже складно, а тому краще звернутися до професіоналів. Однак деякі дівчата через природне сором’язливість або бажання заощадити все-таки наважуються провести процедуру в домашніх умовах. І наважуючись на такий відповідальний крок, треба пам’ятати: звичайна бритва тут зовсім не підходить – потрібні спеціальні засоби, які призначені саме для процедури депіляції інтимної зони.

Щоправда, варто відзначити єдиний недолік депіляції зони бікіні: ця процедура, на жаль, не має довготривалого ефекту, оскільки відбувається видалення лише зовнішньої частини волосся, а фолікул залишається. Отже, вже за тиждень-півтора в зоні бікіні знову з’явиться «щетинка».

Одним із найдієвіших засобів для проведення депіляції інтимної зони вважається віск для інтимної депіляції. Цей засіб видаляє волоски дуже швидко і не вимагає використання звичних паперових смужок. Слід наголосити на тому, що на флаконі з воском має бути зазначено: «спеціально для інтимної депіляції». Такі засоби мають тонізуючий і дезінфікуючий ефект, відмінно зволожують шкіру, запобігають появі запальних елементів.

Використання кремів для проведення процедури хімічної депіляції – ще один варіант видалення небажаного волосся в ділянці бікіні. Дія крему-депілятора полягає в тому, що засіб руйнує структуру видимої частини волосся, робить кожну волосину тонкою і крихкою. А значить, після закінчення часу впливу крему-депілятора волоски просто знімаються спеціальною лопаткою зі шкіри, разом із залишками засобу.

Крім засобів безпосередньо для депіляції, при видаленні небажаного волосся в інтимній зоні необхідно користуватися спеціальними гелями, які застосовуються після процедури. До складу цих гелів входять компоненти, що мають протизапальну та зволожуючу дію.