Коли у жінки з’являється дитина, вона хоч-не-хоч стає супер-вуман, ну або, як мінімум, шеф-кухарем, масовиком-витівником, менеджером із закупівель та сімейним лікарем в одній особі, а на сайті https://medexpert.ua/ можна замовити медичні системи.

З усіх ролей – лікувально-медична, мабуть, найважча, бо тут у мами найбільше відповідальності.

Викликати лікаря до хворої дитини чи ні? Коли викликати та якого саме? А може, відвести малюка до поліклініки, де є можливість проконсультуватися відразу в кількох фахівців? Такі та багато інших питань рано чи пізно, на жаль, задає собі кожна мама.

Зима – “найпростудніший” для дитини і тому найклопотливіший для мами сезон, адже найчастіше в холодну пору діти хворіють буквально щомісяця. Будь-яку маму відчують нескінченні дитячі соплі та кашель!

Чому малюки стільки хворіють?

Маленька дитина набагато частіше стикається з мікробами, ніж середня доросла людина, адже вона спілкується з іншим дітлахами в дитячому садку або на дитячому майданчику, засовує в рот іграшки або смокче пальчики і, на відміну від дорослого, ще не вміє самостійно мити руки , а також дотримуватися інших найпростіших правил гігієни.

Але не сумуйте, якщо ваше маля часто вражає застуда або грип – віруси тільки зміцнюють його імунну систему. На думку американських педіатрів, імунітет дитини повністю розвивається не раніше, ніж до шести років, якщо, звичайно, його батьки не створили навколо неї стерильну, ізольовану від інших дітей атмосферу.

Дуже багато дитячих хвороб потрібно просто пережити – перечекати, поки пройдуть симптоми, природно, одночасно допомагаючи полегшити стан малюка всіма доступними способами.

Однак, у таких випадках дійсно необхідно негайно звертатися до лікаря:

– Якщо дитина уникає яскравого світла і його реакції уповільнені, у нього жар, але при цьому руки та ноги залишаються холодними – це можуть бути симптоми менінгіту;

– Якщо дихання дитини утруднене і прискорене, особливо, якщо ви помітили, що його губи набули синюватого відтінку;

– Якщо дитина знепритомніла або перебуває в маренні;

– Якщо джерельце дитини вдавлене, а його підгузки сухі або сеча жовтого кольору – це симптоми зневоднення;

– Якщо дитина відмовляється від пиття і не пила довше, ніж вісім годин;

– Якщо у малюка виникла висипка, що супроводжується підвищеною температурою;

– Якщо в його блювоті чи проносі є сліди крові;

– Якщо за відсутності видимих ​​симптомів дитина безперервно плаче;

– Якщо дитину постійно нудить, особливо, якщо нудота супроводжується такими симптомами як пронос, температура, висипання;

– Якщо у дитини сильний пронос, який не припиняється більше 12 годин;

– Якщо температура дитини піднялася до 39 градусів або вище (для дітей до трьох місяців – 38 градусів).

Не соромтеся звертатися за медичною допомогою, якщо ви помітили у малюка один або кілька перелічених вище симптомів або просто відчуваєте, що в цьому є необхідність.

Лікарям набагато легше оцінити серйозність ситуації, ніж вам, а вчасно надана медична допомога може врятувати хвору дитину.