Калорійність: 100 гр – 85 ккал

Складові:
Сир бринза або Фета – 100-150 гр
Помідори – 3 шт
Огірок – 1 шт
Цибуля (ріпчаста або червона) – 1 шт

Перець болгарський (помаранчевий) – 1 шт.
Маслини – 3 ст.л.
Листовий салат

Інгредієнти для заправки:
Оливкова олія – 2 ст.л.
Лимонний сік – 2 ст.
Свіжемелений перець
Приправа для салату

Рецепт приготування грецького салату:
Спочатку помідори потрібно нарізати великими часточками. Потім огірок розрізати вздовж і нарізати тонкими скибочками. Перець очистити від насіння, порізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями. Бринзу нарізати кубиками. Маслини нарізати кільцями.

Дно салатника чи тарілки викласти листям салату, а зверху гарно викласти овочі. Збризкати соусом (для соусу масло змішати з лимонним соком і злегка поперчити). Зверху викласти кубики бринзи та оливки, посипати спеціями. Солити салат не потрібно, тому що бринза сама по собі досить солона.