Щоб виглядати ефектно, потрібно обов’язково підтримувати здоров’я шкіри. Крім того, дуже важливим є правильне нанесення косметики, щоб вона наголошувала на вашій красі, і ви виглядали природно.
По-перше, обов’язково потрібно висипатися, інакше втома відразу ж відбиватиметься на вашому обличчі. Одного дня ви просто не впізнаєте себе в дзеркалі: зникнуть набридлі мішки під очима, не буде більше стомленого і сумного погляду.

Вмивайтеся прохолодною водою, використовуйте прохолодний крем і компреси, тим самим ви також зменшите втому, що виявляється на обличчі.

Не забувайте добре очищати і зволожувати шкіру. У цьому вам чудово допоможуть тоніки та м’які скраби. Запам’ятайте, що відразу після відлущування шкіри вам потрібно обов’язково скористатися молочком або лосьйоном, щоб видалити до кінця відмерлі клітини. Інакше ваші пори просто можуть почати закупорюватися.

Слідкуйте, щоб ваш щоденний раціон мав достатню кількість рідини для підтримки водно-соляного балансу в організмі.

Сучасній жінці просто неможливо обійтися без макіяжу, проте в тому випадку, якщо ви бажаєте виглядати ефектно, то нейтральний макіяж – це саме те, що потрібно. Але не обманюйте себе: такий макіяж зробити анітрохи не простіше за яскравий.

Візьміть консилер і замаскуйте те, що необхідно: почервоніння, темні кола цятки і т.п. Нанесіть трохи зверху тональну основу. Намагайтеся користуватися таким засобом, який виглядає на шкірі природно.

Тепер настала черга тіней світлого відтінку: світло-бежевого або світло-рожевого. Нанесіть на рухливу повіку, розтушовуючи до самих брів. подібні відтінки стануть гарною основою для макіяжу. На куточки очей можна додати трохи шиммера.

Спеціальним пензликом розчешіть брови. Тепер нанесіть пару шарів туші: чорної чи коричневої. Можна навіть підкрутити трохи вії.

Далі візьміть ніжно-рожеві або світло-оричневі рум’яна і нанесіть їх на щоки, дотримуючись контурів вашого обличчя. Припудріть обличчя зверху. Найкраще тут застосувати розсипчасту пудру. Для губ можна застосувати неяскраву помаду блиск чи бальзам.

Обов’язково пам’ятайте, що ваше обличчя косметика не повинна обтяжувати і робити його схожим на маску.